Hvem er vi som driver podcasten om reiser?

Norges første Reisepodcast, episode en, hører du her. Og vil du se oss på God Morgen Norge, klikk her!

Ja, du leste riktig! Nå er første episode av Reisepodden ute. Og på fredag 4 mars, stiller vi i studio til God Morgen Norge for å fortelle litt om oss. (Slik det ser ut nå, er vi på lufta 07.45.)

Hvem vi er?

Les og lytt her da vel!

Caroline Korsvoll , snart førr, ti års erfaring som reisejournalist:

– Min familie drev ikke med charter og sydenturer. Vi dro på bilturer gjennom Europa, så mens jentene i klassen dro til Mallorca og fikk med fletter og fin brunfarge, dro vi til Øst -Tyskland. Men så ble det heldigvis litt mer fargerikt etterhvert og jeg kjøpte meg en knallblå sekk som ble meg på lange turer gjennom Europa, Asia, Sør- Amerika og Asia i 20-30-årene. Og så fikk jeg barn… 

Nå er jeg den dama som  alle hater å ha foran seg i innsjekk, med unger, , altfor mange kofferter, paraplytrille og kjempestore svetteringer under armene… 

Gjermund Glesnes, globetrotteren med nyinnkjøpt rekkehus i Asker. Mange års erfaring som reisejournalist, først i VG og så i Magasinet Reiselyst:

– Veldig mye av reisinga mi har skjedd alene. Både fordi jeg liker det, fordi andre folk liksom aldri har ferie, og fordi jeg har gjort mye reising med jobben som reisejournalist. Da er det lettere å følge innskytelser, takke ja til invitasjoner, og å plumpe uti den verste gjørma jeg finner. Reiser jeg sammen med noen, føler jeg jo et visst ansvar for at de også har det bra. Er jeg alene, går det bare utover meg. 

Nå har jeg samboer og rekkehus og greier. Hun er heldigvis veldig kul å reise med, så vi ser og opplever veldig mye og snakker med masse folk og ja, alt sånt. Men det blir jo litt bedre senger, og bedre mat og sånn. Ikke så mye sånn mat du kjøper på busstasjonen ved å stikke en seddel ut gjennom bussvinduet og se hva du får. Greit det altså: at ikke hver reise er en slankekur lenger.

Lena Ronge, akkurat sluttet som flyvertinne etter 28 år i SAS:

De siste 26 årene har jeg tilrettelagt de fleste ferier til å passe med en stadig voksende ungeflokk som stoppet på tre egenproduserte og to bonusbarn.

Nå har to av de egenproduserte skjegg. Heldigvis ikke hun i midten.

Det vil si at ferien fra og med i år, skjer uten barn. Og jeg må tenke nytt. Tidligere har jeg tenkt at når barna flytter hjemmefra, og jeg endelig skal ut og reise etter egne ønsker, så skal jeg:

Dra dritlangt uten tanke på slitne unger med jetlag, være oppe hele natta uten å tenke på tidlige morgener og sitte i timevis på restauranter

Det jeg ikke har tenkt på er:

Jeg våkner tidligere og tidligere. Sovner som en stein i ellevetiden på kvelden. Tåler ikke de lange restaurantbesøkene med mye rødvin lenger. Savner barna. (Til og med kranglingen ved bordet).

Jeg blir egentlig mer og mer glad i naturen. Har mest lyst til å gå en fjelltur.

Da jeg sa ja til å være med, må jeg innrømme at jeg ikke visste helt hvorfor.

Jeg vet jo at jeg elsker å reise, at jeg har sjømannsblod i årene. Jeg vet også at jeg liker å prate, noen ganger kanskje litt vel mye. Og at jeg digger å anbefale steder jeg har forelsket meg i. Av og til kanskje litt vel overbevisende.

Men jeg hadde ikke peiling på hva en podcast var! Og plutselig skulle jeg være med i en?

Derfor har jeg lyttet og lyttet og jeg lover dere; når gleden ved podcast først er oppdaget, blir man hekta!

Du slipper avbrytelser med musikk du ikke liker eller irriterende reklameavbrytelser.

Du kan høre en del av en episode på vei til jobben, sette på stopp når du er fremme, og fortsette på veien hjem.

Du kan abonnere på en podcast du liker, rett og slett ved å trykke ’abonner’. Da kommer nye episoder automatisk og du kan høre på dem når du har tid og lyst.

Reisepodden blir lastet ned i Soundcloude, som linken over. Den blir også lastet ned i Itunes og etter hvert i på den app’en alle med Iphone har på telefonen sin når den kjøpes. Søk etter Reisepodden, og vipps, så er den der!

Vi er jo glade amatører alle tre, i alle fall når det gjelder radio, så mye blir nok til etterhvert. Men vi har det gøy og vi håper at vår lidenskap smitter!

Hvis du liker det du hører, og du gjerne skulle hatt litt mer kunnskap, eller navn på steder vi nevner, vil Facebooksiden vår Reisepodden holdes oppdatert etter hver episode. Tilbakemeldinger? Ja, takk, det vil vi veldig gjerne ha!

Reisepodden, episode 1:  https://soundcloud.com/reisepodden/reisepodden-episode-1

Og her er vi på God Morgen Norge! 

3 kommentarer Legg til din

 1. Anne Hagberg sier:

  Jeg startet dagen med å lytte til første episode av Reisepodden – og jeg absolutt digger det jeg hører :))) Gleder meg allerede til neste episode, og det sier jeg ikke bare fordi jeg kjenner deg altså ;)

  1. Lena sier:

   Hurra, så gøy!

 2. Catherine Cameron sier:

  Så spennende, gratulerer!! Dette blir flott!

  Klem Catherine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..