Om meg

28 års intenst og morsomt kjærlighetsforhold med SAS er over.
Barna er ute av redet og jeg åpner stadig nye dører.
Jeg er glad jeg har skrivekløe.

I april 2014 begynte jeg som praktikant i magasinet Harvest. Der skrev jeg om menneskemøter. Og om menneskets plass i naturen. Ekstra spennende var det fordi ildsjelene bak magasinet, er mennesker jeg synes er griseflinke. Ble nominert til årets beste digitale tekst for min artikkel om Juvet Landskapshotell, av Best i Tekst 2017. Skikkelig stas! Hvis du går til forsiden, så finner du de andre sakene jeg har skrevet for dem.

Jeg har vært ute noen vinternetter. Av og til tenker jeg at jeg fremdeles er ute en vinternatt. Vi kaller hjemmet vårt Episenteret. Det har sin grunn, for å si det sånn. Ting skjer.

Sommeren 2014 ble jeg alvorlig syk. Kreft i hele buken. Et TV team fra Vårt lille land fulgte meg i tiden etter diagnosen og frem til etter operasjonen. Det var tøffe måneder jeg gjerne skulle ha vært foruten. Men resultatet ble en nydelig dokumentar jeg er stolt over å ha vært med på. Den handler om kjærlighet og håp. Og veien videre. Her kan du se den, dersom du vil:

http://www.tv2.no/v/895385/

Jeg tror på de små endringene man kan gjøre som enkeltmenneske. De små tingene som kanskje bare gjør ett menneske litt gladere bare den ene dagen; som kanskje gjør at litt flere tenker at, ved å endre på små ting, kan underverker skje. Store ting. Store endringer.

Jeg har ellers de siste tre årene skrevet i VG, Dagbladet, Aftenposten, Røde Kors, Kreftforeningen, Agenda, NRK, Kamille, KK, Kvinneguiden, Dagbladet Magasinet, Feelgood, 55pluss, Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn, Plusstid, Familien og Foreldre og barn.

Jeg har også produsert to podcaster for Cloud Media. Våre to podcaster toppet Ituneslista flere ganger. Allikevel ble det for vanskelig å tjene penger på dem, dessverre. Nå er de satt på ‘pause’, men du kan fremdeles høre de publiserte episodene her:

Foreldremøtet -en podcast om barn og oppvekst, sammen med spesialpedagog Torill Øyre Westby.

Reisepodden -en podcast om reise, sammen med reisejournalistene Caroline Korsvoll og Gjermund Glesnes.

I mars 2017 kom boka Who Cares ut. En fotobok av Trond Johan Andersen, der jeg fikk den ære å skrive tekstene. Det var en helt spesiell, krevende og spennende prosess, som pågikk over halvannet år. Boka handler om det indre og ytre kaos. Om hvordan vi forstiller oss, når det eneste vi egentlig vil er å bli elsket og inkludert. De tomme, ødelagte rommene Trond har fotografert, viser fremdeles spor av levd liv, det er nesten så man kan kjenne lukten av våt jord under skoene i gangen. Klikk på lenken, så kan du lese om boka, hvordan den ble til og hvor du kan få tak i den.

Og til slutt: Den yngste følgeren av Tenk Tanken er 17 år. Den eldste har akkurat rundet 90. Jeg vet også at flere lærere bruker tekstene mine i undervisning og eksamensoppgaver i videregående skole. Siden bloggere ikke behøver å følge ‘Vær varsom-plakaten’, ble jeg veldig glad da det ble laget en plakat for oss også. Jeg har derfor signert Sunn Fornuft-plakaten (http://sunnfornuft.unitedbloggers.no):

sunnfornuftknappen-e1468491950992