I søppelbøtta når du er over 50 og arbeidsledig, sa du? Ikke faen

Det er lett å miste motet når man leser avisa.

Det er enda lettere å miste motet når man leser avisa, er over 50 år og arbeidsledig.

Da sies det nemlig, som en opplest og vedtatt sannhet, at det bare er å glemme å få seg ny jobb. At man verken blir kalt inn til intervju eller i tatt med i betraktningen. Man har gått ut på dato, rett og slett. Rett i søpla, liksom.

Da jeg ble sendt på NAV-kurs, les her.

Ikke faen. Unnskyld språkbruken.

Moren min startet eget firma da hun var 53. Norges første eventbyrå. Jeg syntes overhodet ikke det var noe rart med det. Ikke andre rundt oss heller. Hun hadde fått en idé, hadde trua og gjennomførte. Etter få år solgte hun firmaet med stor gevinst. Hun hadde fått en ny idé. Malerskole i Frankrike. Ikke noe rart med det heller, syntes jeg.

I 26 år har jeg mottatt lønn på den samme datoen hver måned. Jeg har fått et skjema som sier akkurat hva jeg skal gjøre. Selv om arbeidsoppgavene har vært varierte og vær og vind har ført til store endringer, har forutsigbarheten allikevel vært der. Tryggheten likeså.

Helsa har satt meg på prøve. Gjort at tryggheten er borte. Samtidig har den åpnet for noe nytt. Noe jeg hadde glemt.

Da oppsigelsen kom, les her.

Jeg har måttet lete inni meg for å finne. Husket plutselig at jeg hadde helt panikk da jeg signerte kontrakten om fast stilling i SAS. Kjente den gang hvordan friheten min ble innskrenket. Det var henne jeg måtte finne tilbake til da tryggheten forsvant; hun som elsket friheten i livet. Så høyt at det å signere en arbeidskontrakt var helt krise.

Det er en forskjell på å være 53 og 25 år. Jeg forstår det. Det er forventet at gjeld skal nedbetales og hytter skal kjøpes. Pensjonssparing. Golf. Alle de tingene der. Barna er voksne og nå skal livet nytes. Weekendturer til London eller Paris. Eller på ski-in-ski-outhytta på Hafjell. Men hvem er det egentlig som sier det? De samme som sier at livet er over for arbeidsløse femtiåringer?

Ikke faen. Unnskyld språkbruken.

Jeg har mange år igjen i arbeidslivet. Og jeg skal ha det gøy i de årene. Leke. Le. Oppleve. Jeg må ha til smør på bordet, det skjønner jeg. Men jeg trenger heller ikke mer. Friheten er gratis (i alle fall i Norge) Latter og glede også.

Det første jeg skal leke med er podkasting. Ante ikke hva det var for jeg sa ja til å være programleder i to stykker. Egentlig fungerer podkaster som en slags samtale uten avbrytelser. Noe du kan høre på tur med bikkja, på reise, når du pendler eller i stedet for å få firkanta øyne.

For meg har en helt ny verden åpnet seg. Og jeg kjenner jeg lever litt mer.

Nye tanker etter 40. Les her.

Tjener selvfølgelig ikke noe penger på dette ennå. Først må vi på lufta. Så må vi ha lyttere. Men jeg har trua. Og jeg kjenner friheten.

Det blir litt lettere å puste.

I søppelbøtta når du er over 50 og arbeidsledig, sa du? Ikke faen.

Liker du det du leser? Trykk del nederst på siden, da vel!

Her er første episode av Foreldremøtet. I hver episode av Foreldremøtet, svarer spesialpedagog Torill Øyre Westby og jeg på innsendte spørsmål om alt fra tenåringsutfordringer til startvansker i første klasse. Foreldremøtet ønsker å gå i dybden, og er mer opptatt av raushet og ærlige, velfunderte svar, enn lettvinte tips.

GRY_1561

Den andre podkasten er Norges første Reisepodcast! Jeg sitter i studio med to av Norges mest erfarne reisejournalister og øser ut  informasjon om hvor du burde dra og hvorfor!Og kanskje også hvor du slett ikke burde dra? Dette er virkelig noe å glede seg til!

Her finner du den første episoden av Reisepodden. Enjoy! Og har du lyst til å se vår lille opptreden på God Morgen Norge, se her!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: