Ved å gjøre små ting, kan underverker skje

Det er lett å la seg overmanne i verden i dag. Kanskje fylles av frykt og resignasjon. Det er også lett å miste troen på at hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell.

– Når mistet vi troen på at den lille dråpen av håp er viktig, spurte Trygve Skaug i Morgenandakten

Uten å være spesielt religiøs, men en stor radioentusiast, har jeg gjennom årene hatt mye glede av noen små minutters livsvisdom hver morgen. Ord som har gitt en god start på dagen. Ord som har gjort at jeg har tatt den lille pausen og fundert over livet. I morges funderte jeg over hva de små dråpene av håp var for meg og om jeg har mistet troen på hvor viktige de er.

Etter to ganger ute i felten som frivillig for Dråpen i Havet, har jeg blitt forundret over alle diskusjonene jeg har vært nødt til å ta når jeg har kommet hjem. De har ofte handlet om at den lille dråpen ikke er nok. At jeg burde finne løsningen på all verdens krig og fattigdom, i stedet for å dra til Hellas og tro jeg gjør en forskjell.

Men handlet den dråpen av håp i morgenandakten i dag egentlig om å redde verden?

Den lille dråpen handler vel også om å møte smilet til sidemannen på bussen, å tilby armen over gaten en glatt morgen, å ta en telefon til en som trenger det, å spørre hvordan noen har det og tåle å høre svaret, å invitere noen inn, å ønske en god dag, å se noen i øynene og si takk.

I min tidligere jobb som flyvertinne, var det kanskje nettopp de små tingene som gjorde jobben meningsfull. Det var ikke det å bruke hjertestarteren eller gi oksygen. Det var de små dråpene, som å gi en hånd til de som var redde, eller trøste et barn som reiste alene. Det handlet om å gi et lite kompliment eller møte et usikkert blikk.

Å gjøre den lille forskjellen. Noe vi alle kan gjøre. Hver dag.

Jeg vil fortsette å tro på de små endringene man kan gjøre som enkeltmenneske. De små tingene som kanskje bare gjør ett menneske litt gladere bare den ene dagen. Som kanskje igjen gjør at flere tenker at, ved å gjøre små ting, kan underverker skje.

(Trykk her så kan du se filmen Knut og jeg laget for Harvest om nettopp de små tingene i det store. Den ble vist på den store klimakonferansen i Paris i 2015. Den ble også vist da A-magasinet fylte ti år og feiret med leserne.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: