Mannen og skogen

@Knut Røthe

«Fortell om et sted i naturen du verdsetter høyt. Et sted du henter krefter. Et sted du er redd for skal bli borte eller ødelagt»

Arte, et fransk-tysk produksjonsselskap, skulle lage en naturdokumentar, satt sammen av flere tusen små klipp, innsendt fra land i Europa. Klippene skulle bli til en 52 minutter langt program, kalt Climate Ops. Dokumentaren skulle vises under Klimakonferansen i Paris 2015. De ville at Harvest skulle komme med et bidrag, og oppgaven ble gitt videre til Knut og meg.

Vi hadde lyst til å gjøre noe anneredes. Vi ville vise hvordan de små tingene også spiller en rolle i den store sammenhengen. Derfor valgte vi «Mannen» som hovedperson. Mannen er undrende, nysgjerrig, målløs, sjokkert, trist, livredd, morsom, litt rigid og veldig ensom.
Egentlig er han Knuts alter ego.
Når vi har med oss Mannen, om det er på sykehus, reiser, familiebesøk eller i skogen, skaper han alltid noe ståhei rundt seg. Det håpet vi han han ville gjøre med denne lille filmen også.

Vi vet at en av fire nordmenn ser på naturen som en del av sin identitet. Da synes vi det er rart at vi, hver gang vi går tur i skogen, kan plukke med oss  en bærepose med søppel hjem. Plastemballasje til grillpølser, brusbokser, sjokoladepapir, alt det som hører med til «fin tur i skogen». Emballasje til sportsdrikker og energibarer, alt det som kjennetegner en «bra treningsøkt i naturen». Folk tar det med seg inn i naturen. Men de tar det ikke med ut igjen.

Det tok ikke lang tid før vi fikk respons, litt ståhei om du vil, for vårt innsendte filmklipp:

2 svar til “Mannen og skogen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: